Meer informatie

Ifes - Live It!

Datum: woensdag 29 mei t/m zaterdag 1 juni
Studentenorganisatie IFES organiseert tijdens hemelvaart de conferentie Live It! dat zal gaan over wat God zegt over het grote mysterie van Christus’ werk. We doen dit aan de hand van de Efezebrief, die daarover zegt:

Hij heeft ons in al Zijn wijsheid en inzicht dit mysterie onthuld: Zijn voornemen om met Christus de voltooiing van de tijd te verwezenlijken en Zijn besluit om alles in de hemel en op aarde onder één hoofd bijeen te brengen, onder Christus.
Efeze 1: 9-10


Wat houdt dit mysterie nu precies in? Wat betekent dit voor ons? Over deze en vele andere vragen gaan we nadenken op de Live it! We luisteren naar Gods woord, leren over Gods plan met de mensen  en denken na over hoe we concreet voor Gods koninkrijk aan de slag kunnen gaan.

Verschillende diensten die tijdens Live It! gehouden zullen worden, zijn openbaar toegankelijk. Opgeven is hiervoor niet nodig, dus kom gerust binnen!
 
Woensdag 19:30 - 21:30Laurens van Lavieren over de context van Efeze
Donderdag 9:30 - 11:00Connie Main Duarte
Vrijdag 11:00 - 13:00Connie Main Duarte
Zaterdag 9:30 - 11:00Laurens van Lavieren
 

Laurens van Lavieren

"In mijn lezing op woensdagavond wil ik met jullie de strijd openen tegen deze ‘kwade geesten in de hemelsferen’ (Ef. 6:12) die ons weerhouden Gods kracht en vreugde te ervaren op de weg van liefde (Ef. 5:1-2). Dat doen we door ze te ‘ontmaskeren’ en ‘in het licht te brengen’ (Ef. 5:12-13). We analyseren onze samenleving. Door welke waarden worden wij beïnvloed? Wat is er precies aan de hand in onze tijd dat velen zich zo opgejaagd voelen, elkaars concurrenten worden en uitgeblust raken?"

Laurens is 29 jaar, getrouwd, vader van twee. Hij woont en werkt in Amsterdam, waar hij met een team werkt aan Amsterdam Deugt, een nieuwe vorm van studentenwerk (www.deugt.amsterdam). Daarnaast is hij als Denker binnen IFES betrokken op o.a. de vormgeving van conferenties.
 

Connie Main Duarte (Engels)

Connie zal tijdens de Live it! spreken over Efeze. In 2011 was Connie ook al onze gastspreekster en is toen erg goed ontvangen. Ze is al lang bezig met het bestuderen van Efeze, maar ziet nog steeds de uitdagingen die Efeze voor ons neerlegt. Het uitleven van Efeze is een levenslang groeiproces en haar doel is om ons en elkaar te bemoedigen en elkaar uit te dagen, zowel in ons denken als in het praktisch maken. Onze uitdaging voor de Live it! is dan ook te luisteren, te denken en het dan in actie om te zetten!
 
Connie is geboren in Canada maar is in 1998 naar Portugal verhuisd om met internationale studenten te gaan werken voor GBU, de Portugese tak van IFES. Daar heeft ze tien jaar gewerkt als de coördinator van opleiding en ontwikkeling. In 2009 is Connie begonnen als docent aan de Portugese Theologische Seminarie.  In 2012 is ze gaan werken voor de Meeting Point Baptist Church, waar ze nog steeds werkt. Ook is ze de vicevoorzitter van de EEA (European Evangelical Alliance), coördinator van opleiding en ontwikkeling voor nieuwe medewerkers en vrijwilligers voor GBU en, het belangrijkste, ze is de vrouw van João en moeder van Joshua (14) en Caleb (11).

 

Blijf je op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle programma's en conferenties.
Uw criteria wordt gewijzigd...