Meer informatie

Week 27: bijbelstudiemidweek met Piet Passchier

Datum: maandag 29 juni t/m vrijdag 3 juli
Deze week, de bijbelstudiemidweek, trapt de zomervakantie af: Piet Passchier komt spreken! Het programma wordt snel bekend.
 

Thema: Op reis met bekende bijbelse personen.

 Vanuit ons prachtige vakantiepark- en conferentiecentrum De Betteld gaan wij  weer op reis. We gaan geestelijke reizen maken. De Bijbel is het reisboek bij uitstek. We zijn in Genesis nog maar nauwelijks begonnen of God roept Abraham. En waar wordt hij  voor geroepen: ‘’om op reis te gaan’’.  Het wordt niet zomaar een reis. Het wordt een geestelijke reis, een studiereis. Al reizend door het land en door het leven  gaat hij letterlijk, figuurlijk en geestelijk  over bergen en door dalen en zo leert hij God kennen en vertrouwen. Zo wordt hij de vader van de gelovigen. 

God gaat op deze manier verder met mensen. Al reizend, letterlijk, figuurlijk en geestelijk leert Mozes God kennen en zo gaat hij met het volk Israël 40 jaar op reis, voordat ze in het beloofde land gaan wonen. In het beloofde land gaan de Israelieten voortdurend op pelgrimsreis naar Jeruzalem. Het Oude Testament staat er vol van.  Abraham, Mozes, Elia, David, en vele anderen, wat zijn ze veel op reis.  Het gaat letterlijk, figuurlijk en geestelijk over bergen en door dalen. En dat met steeds weer die zelfde bedoeling: ‘’Onderweg het Hart van God leren kennen’’. En op hun levensreis klaargemaakt te worden om God en mensen te dienen.

En hoe gaat het in het Nieuwe Testament? We komen meteen Jozef en Maria tegen op reis. En Jezus is nog maar nauwelijks geboren of Hij gaat al mee op reis. Helemaal naar Egypte. En voor Zijn bediening kiest Hij niet om in Jeruzalem te gaan werken. Hij gaat door het land op reis. Al reizend door het land worden de discipelen opgeleid. En aan het einde van Zijn bediening op aarde stuurt Hij Zijn discipelen op reis. En wat heeft die Paulus wat afgereisd. Daarbij ging het niet zo zeer om van A naar B te gaan, maar van A naar Beter. God beter leren kennen. En Hem en de mensen beter te leren dienen!

In deze studieweek lopen wij o.a. een eindje mee met een aantal bekende personen uit de Bijbel. Met Abraham en Sara, Mozes, Elia, Maria, Elisabeth, Petrus en Paulus. Zij worden vaak op een unieke manier voorbereid om God en mensen te dienen.
 

Blijf je op de hoogte?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle programma's en conferenties.
Uw criteria wordt gewijzigd...